Is het willen ontrafelen van dit geheim altijd de oplossing om de natuurlijke mazzel in je leven terug te krijgen?

explosieve doorbraak Dec 02, 2023

Is het willen ontrafelen van dit geheim altijd de oplossing om de natuurlijke mazzel in je leven terug te krijgen?

Els: ‘Het familiesysteem reageert op grote geheimen. Het ontrafelen van het geheim is niet nodig. In essentie gaat het om de erkenning van het feit dat er een geheim is. De inhoud van het geheim is voor het systeem niet relevant. Voor jou als persoon kan dat anders liggen, want een mens heeft de neiging om voor de verwerking van een situatie naar de ratio te gaan. Je wilt het gebeuren snappen en de feiten kennen, zodat je een logisch verhaal kunt construeren waardoor je weer grip hebt. Het kennen van de inhoud van een geheim kan je helpen, maar het kan je ook in een neerwaartse spiraal trekken als je niet in staat bent om de emotionele verwerking te doen.

Primaire emoties toelaten

De natuurlijke mazzel in je leven ontstaat als jij de stroming van de fontein opvangt. Dat doe je door op jouw unieke plek in de fontein te staan met je innerlijke houding en loslaat wat niet van jou is. Dus ook het loslaten van geheimen die je niets aangaan. Oftewel, bemoei je niet met zaken die niet van jou zijn. En in andere gevallen is het nodig om het geheim te erkennen waardoor de fontein weer vloeiender gaat stromen. Dat wil dus niet zeggen dat je het geheim helemaal hoeft te ontrafelen. Wel is het nodig dat je je primaire emoties weer gaat voelen, zoals schaamte, angst om er niet meer bij te horen of machteloosheid. Deze zullen ‘de wond’ echt schoonmaken. Secundaire emoties dekken de primaire emoties die gekoppeld zijn aan het geheim af, zoals boosheid, frustratie of emoties die voortkomen uit slachtofferschap’.

 

Welke 3 inzichten over geheimen zijn belangrijk om verder te kunnen met je persoonlijke proces?

Ten eerste, als je op een geheim stuit, kun je jezelf de volgende vragen stellen: wil je de inhoud van het geheim echt weten? Ben je bereid te handelen naar aanleiding van de consequentie en accepteer je de eventuele gevolgen? En heb je nagedacht over wat je met de wetenschap van het geheim gaat doen op zowel korte als lange termijn?

Ten tweede: Als een geheim wordt geopenbaard, wil dat overigens niet zeggen dat alle feiten vermeld moeten worden. Stel dat je partner is vreemdgegaan. De feiten en details zijn niet relevant, wel de waarde ervan voor je partner en jou. Dus wat is de betekenis van de ervaring? Daar moet het over gaan. Realiseer je dat degene die het geheim vertelt er minder erg aan toe is dan degene die het geheim voor het eerst hoort.

Ten derde: De kans is reëel dat het geheim toch een keer uitkomt. Indien een geheim boven water komt, volgt meestal een zucht van opluchting. Wel zal de situatie zoals die voorheen was, blijvend zijn veranderd en kan iets nooit meer naar de oorspronkelijke situatie terugkeren. Vergeet ook niet dat als je iets geheim houdt om de ander te beschermen, het heel ingewikkeld wordt als de ander het weet en jij het ontkent.’

 

Ben je klaar om de weg naar persoonlijk leiderschap en transformatie te bewandelen?

Aarzel niet langer. Neem actie en vul het intakeformulier in, waarbij ik zo snel mogelijk contact met je opneem. Of plan direct een intake afspraak in via mijn Calendly.