Vadersdochters

Dec 19, 2023

 

Vadersdochters

 

Vadersdochters lijken vaak moeiteloos succes te boeken in hun loopbaan. Ze klimmen gemakkelijk een trede hoger op de carrièreladder en worden regelmatig uitgenodigd voor promoties. Echter, zodra ze schijnbaar het hoogtepunt van hun carrière bereiken, ervaren ze een innerlijke aarzeling. Maar wat gebeurt er precies op dat moment?

In een systemische context vervullen vadersdochters een rol die vanuit moederskant niet volledig ingevuld kan worden. Ze voelen haarfijn aan wat hun vader nodig heeft. Vaak ontstaat er onderhuids spanning met moeder, die weliswaar zwijgend, maar nooit openlijk erkent dat haar dochter deels haar rol op zich neemt.

Net zoals in persoonlijke relaties, worden in de professionele sfeer bepaalde patronen aangetrokken. Vadersdochters begrijpen wat het leiderschap nodig heeft en weten hoe ze met autoriteit moeten omgaan. Maar nu ervaren ze spanning met hun collega's, vooral wanneer ze worden uitgenodigd om met de baas of de directie te overleggen.

Hoewel vadersdochters snel carrière kunnen maken, voelen ze plotseling terughoudendheid wanneer ze worden voorgesteld als CEO. Dit is de systemische bijdrage aan het glazen plafond. Het patroon komt naar voren, omdat deze stap voorbijgaat aan een belangrijke voorwaarde: het patroon wil stilletjes worden uitgevoerd.

Hoe kunnen vadersdochters voorbij dit patroon groeien? Stel je voor dat een vadersdochter, laten we haar Anna noemen, vrede sluit met haar moeder en alles wat van moederskant komt. Dit betekent in systemische termen dat Anna haar moeder en haar achtergrond volledig omarmt. Pas wanneer deze harmonie is bereikt, kan Anna werkelijk voorbij het glazen plafond stijgen en haar volledige potentieel benutten.

 

Ben jij klaar om voorbij je eigen glazen plafond te stappen en je volledige potentieel te omarmen? 

 

 Helen Vaderlijn en Oervader (11 januari van 09:30 - 12:30)

Ontdek de betovering van genezing in de lijn van vaderschap. Verken de invloed van jouw oervader op jouw levenspad.

 

Bezoek https://www.holistischepraktijkels.nl/opstellingen en ontdek hoe systemische opstellingen jou kunnen helpen bij het doorbreken van patronen, het vinden van balans en het bereiken van persoonlijk succes. Neem de regie over je leven in eigen handen en start jouw reis naar een vervullend en authentiek bestaan.